Nieuws/Financieel
823955377
Financieel

Unilever doet Chicken Tonight van de hand

Rotterdam - Unilever verkoopt de sauzen van het merk Chicken Tonight aan Zwanenberg Food Group. Dat laatste bedrijf produceerde de sauzen al voor de Brits-Nederlandse multinational. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Chicken Tonight wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek in Oss, die Zwanenberg in 2017 kocht van Unilever. Daar rollen jaarlijks 6 miljoen potten met smaken als Hawaï en Zoetzuur Perzik van de band. In Oss maakt het bedrijf achter onder meer vleeswaren van Zwan en Kips-leverworst, ook Unox-worsten en -soepen en sauzen van het merk Bertolli.

Nederland was de laatste markt waar Unilever nog rechten van Chicken Tonight had. Volgens een woordvoerster paste het merk minder goed binnen de samenstelling van de portefeuille waardoor er ook weinig marketingbudget voor beschikbaar was. „Unilever is heel actief richting plantaardige producten aan het bewegen”, legde ze uit en wees daarbij op de aankoop van De Vegetarische Slager vorig jaar.

Unilever bracht Chicken Tonight in de jaren negentig onder verschillende merken uit in meerdere landen. De zelfstandige merknaam Chicken Tonight verscheen in 2015.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo