Nieuws/Financieel
831272
Financieel

Minder winst op hogere omzet voor Facebook

De socialenetwerksite Facebook heeft in het eerste kwartaal van 2015 minder winst gemaakt op een fors hogere omzet. Dat bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het bedrijf van oprichter en topman Mark Zuckerberg.

De winstdaling kwam onder meer omdat Facebook de nodige kosten maakte om applicaties te verbeteren en investeerde in datacenters. Hield het bedrijf een jaar geleden nog 642 miljoen dollar over onder de streep, dit keer resteerde na het eerste kwart van het jaar 512 miljoen dollar.

De omzet van Facebook steeg met 42 procent tot 3,5 miljard dollar (3,3 miljard euro). De opbrengsten stonden overigens wel wat onder druk door negatieve wisselkoerseffecten. Facebook haalt meer dan de helft van zijn omzet buiten de Verenigde Staten. Topman Zuckerberg sprak van ,,een sterke start van het jaar''.

Het aantal maandelijkse actieve gebruikers steeg met 13 procent tot ruim 1,4 miljard. Na het vierde kwartaal van 2014 was dat bijna 1,4 miljard. Mobiel deed Facebook ook goede zaken, daar dikte het aantal gebruikers aan met 24 procent tot 1,25 miljard. Marktkenners vinden vooral de mobiele aanwas, vanwege de vaak jongere gebruikers, zeer belangrijk.