Nieuws/Financieel
831275
Financieel

Lagere winst voor AT&T

De Amerikaanse telecomaanbieder AT&T heeft in het eerste kwartaal de winst flink zien dalen. Dat bleek woensdag uit de cijferpresentatie van de onderneming.

Het bedrijf, dat sinds 18 maart geen deel meer uitmaakt van de toonaangevende Dow Jones-index, zette een winst in de boeken van circa 3,2 miljard dollar, ruim 12 procent minder dan een jaar eerder. De omzet steeg marginaal naar 32,8 miljard dollar. De op een na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten wist meer klanten met tablets te halen en zag de snelheid waarmee klanten vertrekken afnemen.

Daar stond tegenover dat prijsdruk van kleinere concurrenten de aanwas van nieuwe abonnees lastiger maakte. Desondanks wist het 441.000 nieuwe draadloze klanten met langetermijnverbintenissen binnen te halen. Dat waren er in het vierde kwartaal nog 854.000 en 625.000 in het eerste kwartaal van vorig jaar.

AT&T maakte aan het begin van het jaar bekend verder uit te breiden op de grote markt Mexico, waar het voor bijna 2 miljard dollar de mobiele aanbieder Nextel Mexico overnam.