Nieuws/Financieel
831279
Financieel

Wisselkoersen drukken resultaat Core Lab

De in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Core Laboratories heeft in het eerste kwartaal flink last gehad van negatieve wisselkoerseffecten. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.

Core Lab realiseerde een winst van iets meer dan 31 miljoen dollar, tegen ruim 61 miljoen dollar een kwartaal eerder. De opbrengsten zakten van 161,7 miljoen dollar naar 144,3 miljoen dollar. Core Lab wees daarbij op een negatief wisselkoerseffect van 8,5 miljoen euro op de opbrengsten.

Het concern herhaalde dat het zijn eerder gelanceerde kostenbesparingsprogramma scherp blijft doorzetten, vanwege een aanhoudende en flinke terugval van omzet en resultaat uit activiteiten in Noord-Amerika. Door daarmee bespaarde uitgaven zullen in de ,,latere kwartalen van 2015'' stapsgewijs oplopen.

Voor het tweede kwartaal mikt Core Lab op een omzet in de bandbreedte van 192 miljoen tot 202 miljoen dollar. De winst per aandeel zal daarbij tussen de 0,76 en 0,81 dollar per aandeel uitkomen. Dit laatste resultaat bedroeg in het eerste kwartaal 0,86 dollar.