Nieuws/Financieel
831318
Financieel

Topman Euronext vertrekt

undefined

Cerutti wordt topman bij het Franse Altran Technologies, een ict-dienstverlener en consultancybedrijf. Hij begint daar eind juli. Het beurshuis zelf is de zoektocht naar een opvolger begonnen. Een woordvoerder wilde, buiten een persverklaring om, geen commentaar geven.

De vertrekkende bestuursvoorzitter, eerder werkzaam bij de Amerikaanse technologiereus IBM, werd in 2009 president en plaatsvervangend topman van destijds NYSE Euronext. Hij was toen ook topman van Euronext en voorzitter en topman van Euronext Parijs. In 2010 kwam Cerutti in het bestuur van NYSE.

Aandeel

Euronext was van april 2007 tot 12 november 2013 een volle dochter van NYSE Euronext. Na de overname van NYSE Euronext door Intercontinental Exchange (ICE) werd hij topman en voorzitter van de directie van Euronext. Hij leidde daarbij de beursgang van de uitbater van de aandelenbeurzen in Amsterdam, Lissabon, Brussel en Parijs.

Voorzitter van de raad van commissarissen Rijnhard van Tets wees er in een toelichting op dat Cerutti het bedrijf ,,succesvol heeft genavigeerd door de complexe afscheiding van ICE en de beursgang, in een extreem kort tijdsbestek". Het aandeel Euronext is sinds de gang naar de beurs gestegen van 19,10 euro naar 40,10 euro.