Nieuws/Financieel
831323
Financieel

Topman Euronext vertrekt

Euronext-topman Dominque Cerutti gaat het bedrijf verlaten. Cerutti wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Altran, een Frans consultancybedrijf op het gebied van technologie.

Een opvolger voor de Fransman is er nog niet. Cerutti werkte sinds 2009 bij beursbedrijf NYSE Euronext, toen de Europese beurs nog één bedrijf vormde met de New York Stock Exchange. NYSE Euronext werd overgenomen door ICE, maar de nieuwe eigenaar had maar weinig trek in de Europese beurzentak. Euronext werd verzelfstandigd en ging in juni 2014 naar de beurs.

Voorzitter van de raad van toezicht Rijnhard van Tets roemde Cerutti, die het bedrijf door de verzelfstandiging heeft geloodst. Cerutti zelf zei zeer trots te zijn op de 18 maanden dat hij aan het hoofd van Euronext heeft gestaan.

Cerutti is niet de eerste uit de top van het bedrijf die Euronext vaarwel zegt. Eerder stapte directeur Euronext Amsterdam Cees Vermaas  op. Hij kon zich volgens betrokkenen niet vinden in de koers en sterke inmenging vanuit Parijs. Vermaas stapte over naar het Amerikaanse CME, dat richting Europa wil uitbreiden.