Nieuws/Financieel
831428
Financieel

'Discipline essentieel voor succesvolle beleggers'

Wie succes wil hebben met beleggen, hoeft niet zozeer over analytische vaardigheden te beschikken. Discipline is veel belangrijker. Dit blijkt uit een peiling op DFT.

Van de ruim 700 deelnemers aan de peiling, meent 45% dat discipline het geheim van succesvolle beleggers is. Veel onderzoeken wijzen ook uit dat het lukraak kopen en verkopen van aandelen, bijvoorbeeld op basis van allerlei beleggingstips, op lange termijn weinig oplevert. Beleggers doen er beter aan zich te houden aan de van tevoren vastgestelde systematiek en doelstellingen.

Een goed risicobeheer vindt 23% van de respondenten essentieel voor succesvol beleggen. Vooral beginnende beleggers staren zich blind op de kansen en hebben minder oog voor de risico’s.

21% meent dat beleggers veel kennis van de financiële markten moeten hebben om goede resultaten te kunnen realiseren. Slechts 11% vindt het hebben van analytische vaardigheden van groot belang.

Wilt u weten wat beleggingstrainer André Brouwers essentieel vindt om succes te hebben met beleggen? Meldt u dan aan voor het online seminar Vermogen voor Morgen.