Nieuws/Financieel
831533
Financieel

'Vopak stelt teleur in Azië'

Tankopslagbedrijf Vopak heeft teleurstellend gepresteerd in Azië, terwijl Europa profiteerde van de opslag van olie. Dat schrijft analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux in een reactie op het handelsbericht van Vopak woensdag.

Volgens Mulder viel het resultaat in Azië lager uit dan verwacht, bij een lagere bezettingsgraad. In Nederland waren de resultaten beter dan gedacht.

De groepsresultaten van Vopak waren iets beter dan gedacht, geholpen door positieve wisselkoerseffecten, aldus Mulder. Verder bevatte het bericht van Vopak weinig nieuws, stelt de analist. Het advies is reduce met een koersdoel van 36 euro.

Weinig inspirerende outlook

Volgens Rabobank waren de resultaten in lijn, met handhaving van een weinig inspirerende outlook. Ook Rabo wijst op de zwakke prestaties in Azië. Het advies is hold met een koersdoel van 52,50 euro.

KBC zei dat het resultaat vrijwel overeenkomt met de verwachtingen, met een nettowinst die beter was dan verwacht. Daar staat wat zwakte bij de kasstroom tegenover. Het advies is reduce met een koersdoel van 46 euro.

Sterk kwartaal

Theodoor Gilissen sprak van een sterk kwartaal voor Vopak. Volgens de zakenbank is Vopak echter al voldoende gewaardeerd, waardoor het advies 'niet-aanbevolen' werd herhaald.

Het aandeel Vopak liet woensdag om 11.25 uur een verlies van 4,2 procent tot 48,21 euro zien.