Nieuws/Financieel
831588
Financieel

'Heineken start 2015 sterk'

Heineken is 2015 begonnen met een sterkere groei dan verwacht. Dat concludeerden analisten van Rabobank woensdag.

Heineken verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar 2,2 procent meer bier dan een jaar eerder, de effecten van overnames niet meegerekend. Rabo rekende hier op een plus van 1,4 procent. Vooral op de Amerikaanse markten en in Azië werden goede zaken gedaan.

Rabo verwacht op basis van de ,,sterke start'' van dit jaar en gunstige wisselkoerseffecten zijn verwachtingen voor het bierbedrijf te kunnen verhogen. De analisten hanteren al een koopadvies voor het aandeel.

Volgens ING (buy) werd de sterke volumegroei tenietgedaan door een slechtere verdeling van de groei over de verschillende regio's. Volgens analist Marco Gulpers moet de sterke groei echter zwaarder wegen. De negatieve reactie woensdag op de beurs schreef hij toe aan de flinke winst die het aandeel dinsdag al boekte.

Beter dan verwacht

KBC sprak ook van beter dan verwachte resultaten. De Belgische bank verwacht dat er vooral dankzij opkomende markten nog verdere groei te boeken is. KBC handhaafde eveneens zijn koopadvies voor het aandeel Heineken. Het advies van KBC voor het aandeel Heineken Holding ging omlaag van buy naar hold, omdat de rek daar uit de koers lijkt te zijn.

Het aandeel Heineken noteerde woensdag om 9.45 uur 1,2 procent in de min op 74,84 euro.