Nieuws/Financieel
832125
Financieel

’Akkoord Grieken nog ver weg’

Terwijl de finacieringsproblemen van Griekenland met de dag nijpender worden, lijkt een akkoord over de goedkeuring van de laatste tranche van Europese noodsteun aan het Zuid-Europese land muurvast te zitten. Dat stelt Ineke Valke, beleggingsstrateeg bij Theodoor Gilissen.

Volgens Valke is het een teken aan de wand dat de geplande overeenkomst van komende vrijdag tussen de eurolanden en Griekenland over de noodsteun heeft plaatsgemaakt voor overleg tussen de Europese ministers van Financiën van komende vrijdag.

Het nieuws dat de regering in Athene een energiedeal zal tekenen met Rusland over de aanleg een gaspijpleiding in ruil van een directe kasinjectie van €5 miljard heft de angst voor een faillissement van Griekenland nauwelijks weggenomen gelet op forse stijging van de Griekse rente, meent Valke.

De strateeg van Theodoor Gilissen wijst er verder op dat Griekenland de komende maanden alle zeilen zal moeten bijzetten om de terugbetalingen aan het IMF van in totaal €7,3 miljard te kunnen voldoen.