Nieuws/Financieel
832160
Financieel

’Verzwakking economie VS van korte duur ’

De verminderde economische gang van zaken in Amerika over het eerste kwartaal zal naar verwachting in het tweede kwartaal nog doorzetten, maar eind 2015 is waarschijnlijk het tij gekeerd. Dat stelt James Swanson, Chief Investment Strategist bij vermogensbeheerder MFS.  

Volgens Swanson gaat de Amerikaanse economie enigszins gebukt onder de dollar en de lagere energieprijzen die een negatief effect hebben op de winsten van bedrijven.

Hij gaat er op basis van historische gegevens soortgelijke periodes in de jaren zeventig van uit dat het remmend effect hiervan slechts twee kwartalen zal aanhouden en de economie in de VS op langere termijn een stimulans krijgt van lagere energieprijzen.

De verwachte renteverhoging van de Federeal Reserve zal  de Amerikaanse economie waarschijnlijk ook niet schaden en dat aandelenmarkten in het verleden vaak beter hebben gepresteerd tijdens perioden van rentestijgingen dan in andere perioden, meent Swanson.

De vermogensbeheerder van MFS houdt er rekening mee dat na de economische dip in de eerste zes maanden van 2015 in de tweede helft van het jaar de macrocijfers gaan verbeteren.