Nieuws/Financieel
832166
Financieel

'Aandelenrally in China net gestart’

Hoewel de Chinese aandelenmarkt al een enorme rit omhoog achter de rug heeft in de afgelopen twaalf maanden, is het beursfeest voor beleggers daar nog lang niet voorbij. Dat stelt Victoria Mio, fondsmanager bij Robeco.

De Chinese aandelenmarkt in Sjanghai is sinds december 2013 al 87% gestegen, terwijl de beurs in Hongkong ook de weg omhoog stevig heeft gevonden, waarbij op 8 april de handelsvolumes een nieuw record bereikte van $34 miljard en de HangSeng een nieuwe top in zeven jaar aantikte.

Mio verwacht op de korte termijn een consolidatie van de koersen, maar gaat er van uit dat de het scenario van een verdere opmars  van de Chinese beurzen intact is gebleven. In de eerste plaats wijst zij er op dat de waarderingen van Chinese aandelen in 2014 nog historisch laag waren en momenteel de koersen op een gemiddeld niveau staan. 

Daarnaast meent Mio dat de Chinese centrale bank die al twee renteverlagingen heeft doorgevoerd een verdere economische verzwakking in China zal aangrijpen om het monetaire beleid nog meer te verruimen.  

De stappen van de Chinese regering om binnenlandse investeerders aan te moedigen om beleggingen te verschuiven van de vastgoedmarkt en spaarrekeningen markt naar aandelen zal volgens haar ook bijdragen aan een gunstig beursklimaat.