Nieuws/Financieel
832237
Financieel

Kinsbergen staat voor vertrek Ajax

Michael Kinsbergen vertrekt waarschijnlijk als directeur van Ajax. De raad van commissarissen van de club onderzoekt hoe de functie van de Amsterdammer ingevuld moet worden.

Kinsbergen tekende in 2013 een contract voor 2,5 jaar, met de bedoeling komende zomer plaats te maken voor Edwin van der Sar. De oud-doelman en huidige directeur marketing wil de huidige nummer twee van de ranglijst echter nog niet leiden.

Ajax wil het vertrek van Kinsbergen, een goede bekende van adviseur Johan Cruijff, nog niet bevestigen. De raad van commissarissen van de onttroonde kampioen wil vooralsnog alleen kwijt dat er gesproken wordt over verschillende scenario’s met betrekking tot de invulling van de positie van algemeen directeur.

Volgens De Telegraaf is Roger van Boxtel een voorname kandidaat om Kinsbergen op te volgen. De oud-minister maakte in het verleden deel uit van de inmiddels opgeheven ledenraad van de club uit de hoofdstad en is een goede bekende van Hans Wijers, die commissaris bij de Amsterdamse club is. Ajax wil voorlopig niet op namen ingaan.