Nieuws/Financieel
834564472
Financieel

Bedrijven VS tegen Trump: stop importheffingen

Een delegatie van zeshonderd grote Amerikaanse bedrijven zoals Walmart en Target heeft er bij president Trump op aangedrongen de handelsoorlog te stoppen en geen nieuwe importheffingen in te voeren.

De bedrijven zeggen in een brief (’Tariffs Hurth the Heartland’) daarvan grote schade te lijden.

De werkgelegenheid van twee miljoen mensen staat bij een nieuwe importheffing van 25% op het spel, stellen de ondernemers.

Zij doelen onder andere op de boeren, waarvan er velen al zijn gestopt. Het gaat bij de importheffingen inmiddels om prijsverhogingen die ’significante, negatieve en langdurige impact hebben' op Amerikaanse bedrijven en hun werknemers.

De Amerikaanse economie zal nog verder in de problemen komen bij de nu aangekondigde importverzwaringen van Chinese bedrijven, aldus de briefschrijvers.

„We zijn het eens met het idee dat onze handelspartners zich aan alle mondiale regels moeten houden en we steunen de inspanningen van de regering om oneerlijke handelspraktijken te veroordelen”, aldus de auteurs.

Gisteren werd Apple-topman Tim Cook in het Witte Huis gezien, mogelijk vanwege een ontmoeting met het kabinet van president Trump.