Nieuws/Financieel
834893682
Financieel

Zorgen om investering Amazon in Deliveroo

Londen - De Britse markttoezichthouder CMA maakt zich de nodige zorgen over de investering van webgigant Amazon bij maaltijdbezorgdienst Deliveroo. De waakhond wil dat de bedrijven toezeggingen doen om die zorgen weg te nemen.

Amazon kondigde eerder dit jaar aan een aanzienlijke investering te doen in Deliveroo. Hoewel het Amerikaanse bedrijf niet de volledige zeggenschap krijgt, ziet de CMA wel manieren waarop Amazon het beleid van Deliveroo kan beïnvloeden. Daarbij keek de waakhond ook wat dat kan betekenen voor de markten waarop de twee bedrijven actief zijn.

Amazon verkocht vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk voor bijna 11 miljard pond aan artikelen. Dat deed het bedrijf via zijn webshop, maar ook via supermarkten als Whole Foods. Deliveroo bezorgt maaltijden in ruim honderd Britse steden, maar bezorgt ook boodschappen voor bijvoorbeeld Co-op Food-supermarkten.

De investering van Amazon zou volgens de CMA op twee manieren de competitie kunnen beïnvloeden. Amazon zou nog altijd interesse hebben om zich op de maaltijdbezorgmarkt te begeven, maar daar na deze deal van af kunnen zien. Ook zou de concurrentie op de markt voor bezorging van boodschappen minder worden.

Reactie Deliveroo

Deliveroo laat in een reactie weten: „We hebben nauw samengewerkt met de CMA en zullen dit blijven doen. We denken de CMA te kunnen overtuigen dat door deze minderheidsinvestering de concurrentie zal toenemen, het restaurants helpt om te kunnen groeien, meer werk voor bezorgers zal creëren en de keuze voor klanten zal vergroten.”