Nieuws/Financieel
835232
Financieel

Winst voor aluminiumbedrijf Alcoa

Het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa heeft in het eerste kwartaal van 2015 weer zwarte cijfers geschreven, na een verlies in dezelfde periode een jaar eerder. Dat bleek woensdag uit de cijferpresentatie van het bedrijf, dat traditiegetrouw als eerste grote Amerikaanse beursfonds met resultaten naar buiten komt.

Alcoa realiseerde een winst van 195 miljoen dollar, tegen een verlies van 178 miljoen dollar een jaar geleden. Exclusief eenmalige posten was er sprake van een winst van 363 miljoen dollar. De omzet van Alcoa steeg met 7 procent tot ruim 5,8 miljard dollar.

De onderneming profiteerde naar eigen zeggen van een sterkere vraag vanuit de luchtvaart- en autosector. Wel werden de resultaten enigszins gedrukt door een productieverlaging en veranderingen in het portfolio.

Voor heel 2015 rekent Alcoa op een omzetgroei van 9 tot 10 procent in de luchtvaartsector. Bij automotive moet de groei van de opbrengsten 2 tot 4 procent bedragen.

Ook voor andere divisies is het bedrijf positief gestemd. De totale afzet van aluminium zal dit jaar naar verwachting 6,5 procent hoger liggen dan een jaar eerder, zo meldde het bedrijf.