Nieuws/Financieel
835329
Financieel

'TomTom en Fugro overnameprooien'

Na TNT Express zijn TomTom en Fugro aan de beurt om overgenomen worden. Dit is de mening van veel bezoekers van DFT, die ook Ordina een redelijke overnamekans toedichten.

Van de bijna 1200 deelnemers aan de peiling op DFT dicht 34% Fugro de meest kans toe om overgenomen te worden. De bodemonderzoeker is dan ook een logische overnameprooi, aangezien Boskalis inmiddels een belang van 25% heeft verworven.

Opmerkelijker is dat 31% TomTom binnen afzienbare termijn in andere handen ziet komen. Weliswaar doen al jaren overnamegeruchten de ronde, maar concrete belangstelling voor het navigatiebedrijf is er naar verluidt nooit geweest.

18% van de respondenten karakteriseert it-dienstverlener Ordina als een kanshebber. Dat is een rechtstreeks uitvloeisel van de berichtgeving van enkele maanden geleden dat Amerikaanse investeerders en Europese technologiebedrijven interesse hebben. Grootaandeelhouder Jan Niessen zou hier echter niets voor voelen.

Grontmij en Wessanen moeten het stellen met 5% respectievelijk 12% van de stemmen. Terwijl het ingenieursbureau al jaren kwakkelt, lijkt het voedingsmiddelenbedrijf de weg omhoog te hebben gevonden. Vanuit verschillende invalshoeken zou dat de interesse van partijen kunnen wekken.