Nieuws/Financieel
835359
Financieel

’Small- en midcaps steeds meer in buitenlandse handen'

Buitenlandse institutionele beleggers hebben in tientallen kleine en middelgrote beursfondsen belangen opgebouwd en breiden die steeds verder uit. De grootste Nederlandse pensioenfondsen APG en PGGM zijn daarentegen in geen velden of wegen te bekennen. Dat blijkt uit onderzoek van de beheerders van het in dit segment gespecialiseerde Add Value Fund.

Zij concluderen dit op basis van de WMZ-meldingen bij de AFM. „Buitenlandse topbeleggers zien grote waarde in de Nederlandse beurs, met name in het kleinere segment. Zij hogen hun belangen al sinds twee jaar voortdurend op. Kennelijk erkennen zij dat er onder de beursfondsen pareltjes te vinden zijn die bovendien nog eens gunstig gewaardeerd zijn”, aldus Hilco Wiersma.

Willem Burgers voegt toe: „Het is onbegrijpelijk dat Nederlands kapitaal massaal naar het buitenland stroomt en dat er bij partijen als APG en PGGM nauwelijks oog lijkt te zijn voor topbedrijven die hier te vinden zijn. APG heeft vorige maand voor €150 miljoen een 5% belang in het Italiaanse DeLonghi gekocht, terwijl ze de kwaliteit op de Nederlandse beurs kennelijk over het hoofd zien.”