Nieuws/Financieel
835446
Financieel

Nedsense krijgt kapitaalinjectie

Nedsense heeft een investering van 800.000 euro ontvangen van twee grootaandeelhouders. Die injectie moet het softwarebedrijf in staat stellen zijn nieuwe platform voor meubelverkopers en makelaars verder uit te bouwen, maakte Nedsense woensdag bekend.

Het geld komt van aandeelhouders Nantahala en Bertoia, die hun investering doen in de vorm van een renteloze achtergestelde obligatie. Die loopt af in 2020 en kan worden omgezet in aandelen, tegen een prijs van 16 cent per stuk.

Nedsense maakte verder bekend dat de omzet, exclusief het verkochte onderdeel NedGraphics, vorig jaar met 58 procent is gedaald naar 479.000 euro. Het operationeel resultaat, inclusief NedGraphics, was volgens het bedrijf ,,nagenoeg gelijk'' aan dat van 2013. Het bedrijf heeft met de opbrengst van NedGraphics de afbetaling van schulden opgevoerd. De definitieve jaarcijfers worden op 23 april gepubliceerd.

Nedsense maakte verder bekend dat het de eerste versie van zijn nieuwe platform, Rooomy, deze maand lanceert. De software stelt makelaars, verhuurders en meubelverkopers in staat om klanten een beeld te geven van de interieurmogelijkheden van huizen. Met Rooomy verandert Nedsense zijn bedrijfsmodel, van eenmalige licentiebetalingen naar inkomsten uit abonnementen.