Nieuws/Financieel
839774
Financieel

Online seminar

'Optie en turbo verrijken beleggingsportefeuille'

Opties en turbo's zijn niet voor iedere belegger, maar wie zich erin verdiept en ermee leert werken kan bijvoorbeeld voor het afdekken van risico's eigenlijk niet meer zonder.

Dat was de beleving van veel deelnemers aan het online DFT-seminar donderdagavond over beleggen met bijna duizend deelnemers.

Bekijk hier het hele seminar nog eens terug

Veel deelnemers hadden al enige ervaring met beleggen met turbo's en opties. Na het live-seminar bleek dat bijna 40% geïnteresseerd is geraakt en zich gaat verdiepen in deze derivaten.

Goed in beleggingsportefeuille

Superbelegger Warren Buffett noemde de derivaten 'massavernietigingswapens'. Volgens seminarleider Jim Tehupuring van ProBeleggen verdient verfijning. ,,Buffett vertelde er ook bij dat opties zelf niet gevaarlijk zijn als je maar weet hoe je ze moet toepassen. Je moet ook geld in kas aanhouden om aan je verplichtingen te voldoen'', zegt hij.

,,Als je je niet verdiept in de turbo's en opties, dan kun je ze niet zomaar gebruiken. Maar wie ze kent en in kleine stappen heeft getest zal merken dat je voor een beleggingsportefeuille niet meer zonder kunt om extra rendement te krijgen,'' aldus Tehupuring.

'Begin klein'

Volgens seminarleider Erik Mauriz van BNP Paribas doen beleggers er goed aan om eerst te beginnen met enkele producten en in het klein. ,,Daarmee bouw je vertrouwen op. Voor beleggers zijn deze instrumenten goed te gebruiken, mits je er kennis over blijft opbouwen.''

Klik hier om het laatste nieuws van uw favoriete aandeel voortaan direct op uw smartphone te ontvangen