Nieuws/Financieel
839799
Financieel

Refresco duikt onder de introductieprijs

Refresco debuteerde vanochtend op het Damrak in het groen. Vervolgens gleed de sap- en frisdrankproducent geleidelijk weg tot een paar procent onder de introductieprijs van €14,50.

De banken lijken met de introductieprijs van €14,50 vooral oog te hebben gehad voor de belangen van de verkopende partijen. Ze hadden er immers ook voor kunnen kiezen de prijs aan de onderkant van de bandbreedte van €14 tot 14,50 te prikken.

De huidige eigenaars van Refresco hebben in totaal ruim 30,9 miljoen bestaande aandelen naar de beurs gebracht. Daarnaast worden 6,9 miljoen nieuwe stukken geplaatst. Na de beursgang zal het totale aantal uitstaande aandelen ruim 81,1 miljoen bedragen.

Voor de emissie van Refresco is voor particulieren een toewijzingspercentage vastgesteld van 100% over de eerste 250 aangemelde aandelen. Over het meerdere boven deze 250 wordt een percentage van 67,4% toegewezen."

Met de beursgang is €548 miljoen opgehaald. Dat gebruikt Refresco om schulden af te bouwen en meer te investeren. De totale beurswaarde is nu bijna €1,2 miljard.