Nieuws/Financieel
839874
Financieel

AEX: Buy the dips

Met een dipje van amper 4% liet de AEX-index deze week een normale correctie zien, zoals we die in de afgelopen maanden al een paar keer eerder hebben gezien. Vooralsnog is de schade aan het technische beeld gering en kan de daling gezien worden als een nieuwe kans om in te stappen. Net als bij de vorige correcties blijft mijn  devies ‘buy the dips’.

De Nederlandse beurs zakte deze week flink terug en brak daarbij het korte steile trendje. De AEX wist echter nog binnen de middellange termijn uptrend te blijven. Zolang het patroon met hogere bodems (blauwe horizontale lijnen in de grafiek) intact is, kunnen we opwaarts blijven kijken.

Vooralsnog zet onze nationale aandelenindex elke keer slechts 1 stapje terug, tegenover steeds 2 tot 3 stappen omhoog. Deze uptrend is medio oktober gestart op de dip rond 366,84. De correctie van december vormde een eerste hogere bodem rond 389,31. korte tijd later wist de AEX opnieuw hoger te bodemen rond 406,30. In februari werd de AEX opnieuw hoger opgevangen, nu rond 446,44. De laatste hogere bodem ligt nu rond 478,80 (gevormd op 4 maart).

Bij elkaar geeft een dergelijke serie hogere bodems aan dat beleggers elke correctie van enige betekenis benutten om in te stappen of bij te kopen. Zolang de grafiek deze gretigheid onder de kopers aangeeft, kunnen we gevoeglijk aannemen dat het beursfeest nog niet voorbij is. De 25-dagenlijn van de AEX (rode doorlopende lijn) is bovendien opwaarts gericht, terwijl de AEX er boven weet te blijven. Bovendien is de correctie van deze week in omvang niet groter, vergeleken met vorige correcties.  Ook is nog  geen lagere top gevormd. 

 

 

Conclusie

De balans slaat nog steeds uit naar de positieve kant, wij hijsen de rode vlag nog niet. Concluderend stel ik vast dat u in de markt mag blijven zitten, want De top voor dit jaar hebben we nog niet gezien. En technisch bezien mag u op dips bijkopen.  Uiteraard blijf ik ook op Twitter de markten actief voor u volgen.