Nieuws/Financieel
840077200
Financieel

Ex-topman Danske Bank dood gevonden

Aivar Rehe

Aivar Rehe

Aivar Rehe, de voormalige baas van de door een witwasschandaal geteisterde Danske Bank in Estland, is dood aangetroffen. De 56-jarige bankier verdween maandagochtend. De politie houdt rekening met een zelfmoordscenario.

Aivar Rehe

Aivar Rehe

Rehe vertrok in 2015 als hoofd van Danske Bank in Estland, dat getroffen is door een schandaal waarbij voor circa $220 miljard werd witgewassen. Hij werkte er sinds 2007. Mogelijk gebruikten criminelen uit Rusland de route via de Estse tak van Danske Bank om geld op grote schaal wit te wassen.

Rehe zei in maart dat hij zich verantwoordelijk voelde voor wat er in Estland is misgegaan bij de bank. De bankier was geen verdachte, maar wel een getuige in het witwasonderzoek.

Chris Vogelzang

De Nederlander Chris Vogelzang is dit jaar als nieuwe topman bij Danske Bank aangesteld om orde op zaken te stellen. Voormalig ABN Amro-baas Gerrit Zalm zit er sinds begin dit jaar in de raad van commissarissen.

Tegen Danske Bank lopen strafrechtelijke onderzoeken in onder meer Denemarken, Estland en de VS. De bank trekt zich terug uit de Baltische staten en Rusland in verband met het witwasschandaal.