Nieuws/Financieel
841729166
Financieel

'Ahold zal markt niet plezieren'

Amsterdam - De resultaten van Ahold Delhaize over het tweede kwartaal van het jaar waren in lijn met de "niet veeleisende analistenconsensus". Dat stellen marktvorsers van Berenberg in een reactie. Zij wijzen er daarbij op dat het handelsbericht de markt "waarschijnlijk niet zal plezieren". KBC Securities sprak van goede cijfers, waarbij de onderliggende prestaties beter dan verwacht waren.

Volgens Berenberg worden de vergelijkbare omstandigheden in de tweede helft van het jaar veel zwaarder. Berenberg ziet de huidige resultaten als "een manifestatie van het verliezen van momentum" voor Ahold. De analisten denken dat de algemene schattingen neerwaarts bijgesteld zullen worden

KBC verwacht juist dat het momentum van Ahold Delhaize positiever zal worden. De Belgische bank ziet het handelsbericht dan ook als steun van zijn visie op het bedrijf. ING wees er op dat de prestaties van Ahold Delhaize in Nederland sterk waren en die in België zwak. Berenberg hanteert een sell-advies op Ahold Delhaize en KBC een buy-advies, evenals ING. Het aandeel Ahold Delhaize stond woensdag omstreeks 09.25 uur 1,3 procent lager op 19,90 euro.