Nieuws/Financieel
841851145
Financieel

Greenyard plukt vruchten van verbeterplan

Brussel - De Belgische groente- en fruithandelaar Greenyard profiteert naar eigen zeggen van de eerder ingezette transformatie. Het bedrijf sloot het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar af met een fors hogere operationeel resultaat, geholpen door kostenbesparingen.

Greenyard sloot het halfjaar af met een aangepast bedrijfsresultaat van 47,6 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging van bijna 16 procent. De omzet viel met bijna 2 miljard euro 0,5 procent lager uit. In de meetperiode nam Greenyard onder meer afscheid van 334 werknemers. Verdere ingrepen zijn aanstaande.

Het herstelplan blijkt volgens Greenyard succesvoller dan verwacht. De voorbije periode werden drie onderdelen verkocht als onderdeel van de reorganisatie. Het ging om een diepvriesfabriek in Hongarije, de Britse divisie Greenyard Flowers UK en een distributiecentrum van versproducten in het Duitse Freiburg.

Greenyard verwacht nog een aantal niet-kernonderdelen van de hand te zullen doen. Die moeten bij elkaar circa 50 miljoen tot 75 miljoen euro opleveren. Verder verwacht het bedrijf dat de verkoop van Belgische maaltijdendivisie niet nodig zal zijn. Ook lijkt een extra financieringsronde overbodig.