Nieuws/Financieel
844040
Financieel

'Goede tendens bij Beter Bed'

Beter Bed heeft over 2014 vrij goede cijfers laten zien. De resultaten van de beddenverkoper zijn conform verwachting en tonen geen verrassingen. Dat zei analist Tom Muller van Theodoor Gilissen. Beter Bed kwam vrijdag met definitieve cijfers naar buiten, nadat eerder al voorlopige resultaten waren gemeld.

Volgens Muller is er een goede tendens te zien bij Beter Bed. Het is nu de vraag of ze dat dit jaar kunnen doorzetten, aldus de analist. Hij zei verder dat het dividend over 2014 van in totaal 0,65 euro per aandeel ,,redelijk'' is. Theodoor Gilissen hanteert een 'niet-aanbevolen'-advies voor Beter Bed.

ING-analist Tijs Holleste zei dat het dividend aan de bovenkant van de verwachting is uitgevallen en dat de resultaten goed zijn. Als de markt verder aantrekt kan het dividend verder stijgen en dat lokt beleggers. De indicatoren voor een verdere stijging van het dividend zijn goed, aldus de marktvorser, die een koopadvies hanteert.

KBC Securities spreekt van een verbeterd momentum voor Beter Bed en een aantrekkelijk dividend. Het advies blijft accumulate, maar het koersdoel wordt verhoogd van 20 naar 23 euro. Het aandeel noteerde vrijdagochtend omstreeks 09.30 uur 6,1 procent hoger op 21,22 euro.