Nieuws/Financieel
844052
Financieel

Beter Bed ziet winst flink stijgen

Beter Bed heeft in 2014 een fors hogere winst behaald dan een jaar eerder, geholpen door een sterke tweede helft van het jaar. Dat maakte de beddenverkoper vrijdag bekend.

Het nettoresultaat bedroeg 16,9 miljoen euro, tegen 8,2 miljoen euro in 2013. De omzet nam vorig jaar met 1,8 procent toe naar 364 miljoen euro, zoals Beter Bed al eerder had gemeld. Volgens het bedrijf was vanaf het tweede kwartaal in vrijwel alle landen een positieve ontwikkeling te zien van de omzet.

Vooral in Duitsland, Oostenrijk en België liepen de zaken goed. In Nederland daalde de omzet echter met 5 procent, als gevolg van de afbouw van de winkelformules Slaapgenoten en Matrassen Concord. Exclusief deze formules bleef de omzet in Nederland stabiel.

Vooruitzichten

Beter Bed telde eind vorig jaar in totaal 1127 winkels. Er werden 63 vestigingen geopend en 111 gesloten.

Het bedrijf gaf aan dat de economische vooruitzichten gematigd positief blijven. Beter Bed verwacht voor dit jaar dat de positieve omzettrend uit 2014 zich voort zal zetten. Voor Nederland zal dit mede afhankelijk zijn van het tempo waarin de woningmarkt herstelt. Er zal veel aandacht worden besteed aan margeverbetering, strenge kostenbeheersing en een verlaging van het werkkapitaal, aldus de onderneming.

Beter Bed stelt voor 2014 een slotdividend voor van 0,37 euro per aandeel, bovenop het interim-dividend van 0,28 euro dat in november werd uitgekeerd. Daarmee komt het dividend over heel 2014 uit op 0,65 euro per aandeel. Dat was 0,27 euro per aandeel in 2013.