Nieuws/Financieel
844081
Financieel

’Beursfeestje op Damrak loopt op zijn laatste benen’

Hoewel de Amsterdamse beurs deze week de opmars vervolgde geholpen door een verdere verzwakking van de euro, komt het einde van het beursfeestje snel in zicht. Althans dat is de mening van een kleine meerderheid van deelnemers aan de poll van dft.nl.

Na een korte onderbreking kwam de AEX gisteren al snel weer op stoom dankzij een nieuwe neergang van de euro tegenover de dollar die naar het laagste niveau sinds medio 2003 daalde.

Ruim een kwart van de respondenten gaat er van uit dat de schuldenproblematiek in Griekenland roet in het eten gaan gooien.  Bijna 30% meent dat een renteverhoging in de VS een rem zet op de koersen.

De optimisten zijn licht in de minderheid. Van de poll-deelnemers verwacht 17% dat de ECB met kwantitatieve verruiming een steun onder de markt legt.  Bijna 30% benadrukt dat bedrijven de wind in de rug krijgen dankzij de zwakke euro.

Tijdens het online seminar van vanavond nemen beursgoeroes Gökhan Erem en Geert-Jan Nikken  de toonaangevende aandelenbeurzen en de valutamarkten onder de loep. Ook laten zij hun licht schijnen op de ontwikkeling van de grondstoffen zilver en olie. Klk hier om in te schrijven.

Dit seminar staat daarnaast bol van actuele, concrete voorbeelden, waarmee u kunt inspelen op kansen en ontwikkelingen in de markt.

Het gratis seminar is te volgen via desktop en tablet. We hopen u vanavond, bij het online seminar dat duurt van 20:00 tot 21:00 te mogen verwelkomen. Klik hier om in te schrijven.