Nieuws/Financieel
844447
Financieel

Deutsche Bank en Santander zakken voor stress test VS

Deutsche Bank en Santander, de grootste banken van Duitsland respectievelijke Spanje, zijn gezakt voor de stress test van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve.

Volgens de Fed hebben de Amerikaanse takken van Deutsche en Santander grote tekortkomingen wat betreft kapitaalplannen en risico management. Dat meldt Financial Times op basis van een hooggeplaatst Fed-medewerker.

Santander is voor het tweede jaar op rij gezakt voor de test. Deutsche werd voor het eerst aan de test onderworpen. Wanneer de Amerikaanse tak van een buitenlandse bank niet slaagt voor de test, mag er geen geld meer naar het moederbedrijf gaan.

De 31 Amerikaanse banken kwamen zonder kleerscheuren door de test. Dat was voor het eerst sinds 2009. De goede uitslag hebben banken aangegrepen om hogere dividenden uit te keren en meer eigen aandelen in te kopen.

Bank of America kreeg een voorwaardelijk akkoord, maar moet van de centrale bank onder meer zijn interne processen beter op orde krijgen. Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Morgan Stanley kregen goedkeuring na het indienen van aangepaste voorstellen.