Nieuws/Financieel
844504
Financieel

Bruggink stopt als financieel topman Rabo

Financieel topman Bert Bruggink legt eind dit jaar zijn functie neer bij Rabobank. Hij blijft nog wel als adviseur betrokken bij de coöperatieve bank.

Dat heeft Rabobank woensdagavond bekendgemaakt. Bruggink vervult nu zowel de functie van financieel topman als van chief risk officer. Die twee functies worden uit elkaar gehaald, meldt Rabobank. De termijn van Bruggink zou in 2016 aflopen. Dat zou inhouden dat hij het laatste deel van zijn termijn, vanwege de splitsing van functies, slechts de helft van zijn huidige baan kon beoefenen. Daar bedankt hij voor.

Rabo gaat 'de komende periode op zoek naar geschikte kandidaten', zowel binnen als buiten de bank. Bruggink blijft aan tot beide functies zijn vervuld. Volgens de kop van het persbericht van Rabobank zal dat dus uiterlijk tot eind 2015 duren.

Na zijn terugtreding blijft Bruggink nog wel aan als adviseur van de raad van bestuur.

Bruggink, die al zijn hele carrière bij Rabobank werkt, liet weten: "Gegeven het feit dat de basis van de Rabobank sterk en kwalitatief goed is en nu gekozen is voor de splitsing van de (...) taken, is dit voor mij een natuurlijk moment om mijn terugtreden aan te kondigen, zodat de bank de zoektocht naar kandidaten kan starten."