Nieuws/Financieel
844561
Financieel

Boekel verder zonder De Nerée

Het geplaagde advocatenkantoor Boekel de Nerée beperkt de focus tot vastgoed en dienstverlening aan het bedrijfsleven.

Dat is afgelopen dinsdagavond op een aandeelhoudersvergadering besloten. Ook wordt de naam verkort tot BOEKEL (in capitalen). Vijf partners, waarvan eentje sinds 1980 werkzaam voor de firma, konden zich niet in de nieuwe plannen vinden en vertrekken.Het gaat om arbeidsrechtpartners Marian van Eck en Hester Uhlenbroek (voormalig managing partner, sinds 1980 werkzaam bij het kantoor), Annemarie Klijn (omgevingsrecht), Carel Raymakers (strafrecht) en Jan ter Meer (sinds 1989 verzekeringsrechtpartner bij Boekel).

Dertigers

Zij worden vervangen door vier intern opgeleide dertigers

Ook wordt afgestapt van het beloningsmodel waarbij partners recht hebben op een gegarandeerd winstdeel gebaseerd op anciënniteit, ongeacht hun prestaties (Lock Step). Het nieuwe beloningsmodel geeft partners de mogelijkheid hun bonus grotendeels te evrdienen met eigen prestaties.Crisis

Vanaf 1 juli begint ook een externe ceo, Marien Glerum, in een rol die doet denken aan die van Jan Hommen bij KPMG.

Boekel de Nerée stond al langer onder druk. Het kantoor kwam sinds het begin van de crisis onder druk te staan door de opkomst van internationale advocatenkantoren, zoals Baker McKenzie, Osborne Clarke en Jones Day. In 2014 verlieten ook al 6 partners het kantoor.