Nieuws/Financieel
844595
Financieel

Berlusconi weer vrijgesproken van seksfeesten

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi wordt definitief niet gestraft voor zijn beruchte seksfeesten. Hij is dinsdag opnieuw vrijgesproken van het betalen voor seks met een minderjarige prostituee en van machtsmisbruik.

Berlusconi had in 2013 nog 7 jaar cel gekregen, maar in hoger beroep werd hij vorig jaar vrijgesproken. Justitie ging daartegen in cassatie, maar dat leidde opnieuw tot vrijspraak bij het Hof van Cassatie in Rome.

De zaak draaide om Karima El Mahroug alias Ruby, een nachtclubdanseres van Marokkaanse komaf. Zij was een van Berlusconi's escorts op de bunga-bungafeestjes die hij in zijn villa bij Milaan hield. Ze was toen nog minderjarig. Berlusconi verweerde zich door te zeggen dat hij nooit seks met haar had en niet wist dat ze minderjarig was. Ruby heeft Berlusconi's lezing ondersteund.

Toen Ruby in mei 2010 werd gearresteerd wegens diefstal, gebruikte Berlusconi zijn charme en macht om haar vrij te krijgen. Hij beweerde onder meer dat ze een nichtje was van Hosni Mubarak, de toenmalige president van Egypte. Volgens zijn advocaten dacht Berlusconi echt dat dat zo was.

De 77-jarige mediamagnaat, miljardair, politicus en ex-premier wordt al decennia voor allerlei zaken aangeklaagd. Zo rondde hij afgelopen zondag een taakstraf af. Berlusconi moest sinds mei in een inrichting voor alzheimerpatiënten bij Milaan werken. Hij was daartoe veroordeeld vanwege belastingontduiking.