Nieuws/Financieel
844636
Financieel

Value8 neemt Beleggingsexpres over

Value8 neemt het blad Beleggingsexpres over. Dat werd woensdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.

Beleggingsexpres richt zich op de Nederlandse beurs en verschijnt tweewekelijks. Value8-oprichter Peter Paul de Vries voegt de overname bij Beursduivel.be - dat in België marktleider is - en Beleggen.nl dat in Nederland op de markt is.

In eerste instantie zal Beleggingsexpress ongewijzigd worden voortgezet, zegt oprichter Peter Paul de Vries. Binnen een half jaar tot een jaar breidt hij de publicatie uit, vooral online.

Uitbreiden

,,Er komen eerder mensen bij dan dat er vertrekken. Sommige lezers willen het op papier ontvangen, dat verandert niet'', aldus De Vries. ''Ik heb zelf al jaren affiniteit met het blad, dit was een mogelijkheid. Bij Value8 hechten we ook belang aan goede financiële informatie, in dat opzicht past dit in onze plannen, hoewel het een relatief kleine titel is.'' 

De uitgeverij achter het beleggingsblad Beleggingsexpres en de website Beursexpres.nl werd eerder failliet verklaard. Beleggings Expres, opgericht in de jaren tachtig, profiteerde van het onstuimige beurklimaat in de jaren negentig. Door de financiële crisis en de concurrentie van gratis financiële informatie liep het aantal abonnees tot onder de duizend terug.

Value8 gaf verder aan dat de aandeelhouders van Sucraf, een Belgisch beursfonds waarin Value8 een belang van 26 procent houdt, hebben aangegeven de voorgenomen benoeming van nieuwe bestuurders op een later moment te laten plaatsvinden.

Belgisch

Het uitstel komt onder meer door interesse van Groupe Bernaerts, een Belgische vastgoedonderneming met een portefeuille van circa 300 miljoen euro, om via Sucraf een beursnotering te verwerven. De koers van Sucraf is sinds de entree van Value8 gestegen van 0,26 euro tot 3,87 euro.

Value8 heeft een uitnodiging gestuurd aan Groupe Bernaerts om de mogelijkheden van een zogenoemde reverse listing van Groupe Bernaerts te bespreken.