Nieuws/Financieel
844727
Financieel

'Overname Fugro mijlenver weg'

De overname van Fugro door Boskalis is nog mijlen ver weg. Dat stelde analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux woensdag in reactie op het nieuws dat de baggeraar en maritiem dienstverlener naar de rechter is gestapt vanwege een beschermingsconstructie bij de bodemonderzoeker.

Mulder gaat er nog steeds van uit dat Boskalis Fugro wil overnemen. ,,Je neemt geen belang van 20 procent om gezellig koffie te gaan drinken''. Hij ziet echter geen reden voor Fugro om zich te schikken naar Boskalis ,,zeker als je kijkt naar de goede cijfers die Fugro eind februari presenteerde''.

Kepler heeft een hold-advies voor Fugro met een koersdoel van 17 euro en een reduce voor Boskalis met een richtprijs van 36 euro.

Vijandig

Ook ING is ervan overtuigd dat er een bod komt en ziet de eis om een van de beschermingsconstructies af te breken dan ook als voortraject. Analist Quirijn Mulder tekende wel aan dat de sfeer tussen beide bedrijven door de stap van Boskalis vijandiger is geworden, terwijl Boskalis meerdere keren heeft aangegeven samen te willen werken met Fugro.

ING heeft een hold-advies voor Fugro en hanteert daarbij een koersdoel van 18 euro.

Om 09.37 uur noteerde Fugro 5,7 procent hoger op 26,02 euro, terwijl Boskalis 1,7 procent daalde tot 42,02 euro.