Nieuws/Financieel
844728
Financieel

Aanval Boskalis op beschermingswal Fugro

Grootaandeelhouder Boskalis wil af van een van de beschermingsconstructies die bodemonderzoeker Fugro eventueel kan optrekken om een ongewenste overname tegen te houden. De baggeraar en maritiem dienstverlener wil via de rechter afdwingen dat daar tijdens de aandeelhoudersvergadering op 30 april over wordt gestemd.

Dat maakte Fugro woensdag bekend. De bodemonderzoeker liet weten de door Boskalis gehekelde beschermingswal wel te willen bespreken, maar er geen stempunt van te willen maken.

Fugro is onderwerp van overnamespeculaties sinds Boskalis eind vorig jaar meldde een belang te hebben, dat inmiddels is opgelopen tot 20 procent. Beide Nederlandse ondernemingen doen veel werk voor de olie- en gasindustrie. De bodemonderzoeker liet evenwel eerder al weten sterk te hechten aan de eigen onafhankelijkheid.

Beschermingswal

De aandeelhoudersvergadering van Fugro vindt op 30 april plaats, de rechtszaak op 17 maart.

Boskalis liet weten dat de gang naar de rechter om de beschermingswal op de agenda te krijgen ,,geen stap is richting een bod''. Fugro bezit een aantal beschermingsconstructies, en deze is volgens een woordvoerder ,,niet meer van deze tijd''.

De Stichting Continuïteit Fugro is volgens Boskalis een Antiliaanse stichting die operationele activiteiten aan het concern kan onttrekken. ,,Geen enkel ander beursfonds in Nederland heeft dat'', zo wist de zegsman. Hij gaf aan dat de andere beschermingsconstructies die Fugro bezit ,,normaal zijn''.