Nieuws/Financieel
844738
Financieel

IMCD verdrievoudigt winst

Chemicaliëndistributeur IMCD heeft zijn winst vorig jaar ruimschoots verdrievoudigd ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf, dat vorige zomer debuteerde op Beursplein 5, woensdag presenteerde.

De nettowinst voor amorisatie en eenmalige posten steeg met 314 procent tot 54,3 miljoen euro. De omzet nam met 10 procent toe tot 1,36 miljard euro. De autonome omzetgroei was 6,3 procent dankzij zowel het werven van nieuwe klanten als een hogere verkoop aan bestaande klanten. Overnames die in 2013 en 2014 werden afgerond droegen 4,9 procent bij, terwijl wisselkoerseffecten de inkomsten met 1,1 procent drukten.

Bestuursvoorzitter Piet van der Slikke bestempelde 2014 als een ,,druk, veelbewogen en lonend'' jaar. ,,De marktomstandigheden waren niet altijd makkelijk, maar we zijn er toch in geslaagd sterke resultaten neer te zetten''. IMCD ziet ,,interessante groeimogelijkheden'', zowel autonoom als door middel van overnames. Een concrete prognose voor dit jaar gaf het bedrijf niet.