Nieuws/Financieel
844744
Financieel

'Prestatie IMCD in Azië valt tegen'

De prestaties van IMCD in Azië, waar de chemicaliëndistributeur 20 procent van zijn omzet behaalt, vielen vorig jaar tegen. Dat stelde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen woensdag in reactie op de cijfers van het bedrijf.

IMCD stelde dat de marktomstandigheden in Azië niet makkelijk waren. Sterke fluctuaties in de ruilverhoudingen tussen lokale valuta's en de euro en de dollar aan het eind van 2013 werkten in heel 2014 door. Daarnaast waren de bredere economische omstandigheden in belangrijke markten, met name Australië, volgens het bedrijf ongunstig.

Van Beek was ook nog niet erg onder de indruk van de Europese activiteiten, waarin het economische herstel nog niet goed was terug te zien. De analist wees op een redelijk magere autonome omzetgroei van 5 procent.

Het persbericht van IMCD verdiende volgens Van Beek overigens niet de schoonheidsprijs. De analist miste met name een resultaat per aandeel en een in het oog springende vermelding van het nettoresultaat, dat achterin het document was opgenomen.

Positief is volgens de marktvorser wel dat IMCD voldoende groeimogelijkheden ziet, zowel autonoom als door middel van overnames. Het aandeel IMCD noteerde woensdag omstreeks 9.10 uur 2,6 procent lager op 31,41 euro.