Nieuws/Financieel
844760
Financieel

Hunter Douglas boekt meer winst

Hunter Douglas heeft vorig jaar een iets hogere omzet en een flinke winstgroei gerealiseerd ten opzichte van 2013. De fabrikant van onder meer luxaflex en bouwproducten gaf woensdag onder meer aan rekening te houden met een voortdurend uitdagende Europese economie.

De omzet steeg met 2,2 procent tot 2,7 miljard dollar en de nettowinst nam met 16,7 procent toe tot 125 miljoen dollar. Hunter Douglas wil een dividend uitkeren van 1,35 euro per aandeel, tegen 1,25 euro een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat verbeterde met 13,5 procent tot 193,3 miljoen dollar. Volgens het bedrijf waren de resultaten in alle regio's beter, met uitzondering van Noord-Amerika waar ze gelijk bleven en Latijns-Amerika waar ze daalden.

Economische verbetering

Over het vierde kwartaal werd een winst geboekt van 27,3 miljoen dollar, tegen 21,6 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg 0,2 procent tot 682 miljoen dollar.

Hunter Douglas gaat uit van een verdere economische verbetering in de VS en Azië, terwijl de Europese economie uitdagend blijft en de situatie in Latijns-Amerika ,,moeilijk'' is. In Europa zal de markt pas aantrekken als zowel het consumentenvertrouwen als de huizenmarkt herstelt.