Nieuws/Financieel
844761
Financieel

Meer omzet voor uitzender Adecco

Uitzender Adecco heeft in het laatste kwartaal van 2014 de omzet verder zien stijgen. Dat bleek woensdag bij de presentatie van de cijfers. Daarbij was het laatse kwart van het jaar het goed voor een winstmarge van 5,3 procent, een record voor die periode.

Op basis van gelijke wisselkoerseffecten steeg de omzet met 2 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2013 tot 5,2 miljard euro. De winst kwam uit op 185 miljoen euro. Over heel 2014 steeg de omzet van Adecco, ook op basis van gelijke wisselkoersen, met 4 procent tot 20 miljard euro en kwam de nettowinst uit op 638 miljoen euro. Een jaar eerder bleef er voor de Zwitsers 557 miljoen euro over onder de streep.

Topman Patrick De Maeseneire van Adecco sprak van een sterk resultaat in een markt waar de omstandigheden nogal wisselden. ,,Met een winstmarge van 5,3 procent leverden wij ons beste vierde kwartaal ooit", zo zei hij. ,,Daarmee zijn die maanden een goede basis voor de start van 2015."

In de eerste twee maanden van 2015 meldde Adecco een omzetgroei van 4 procent. Met de verwachte versnelling van de economische groei in het vooruitzicht denkt De Maeseniere dat de vraag naar flexwerkers verder zal toenemen.