Nieuws/Financieel
844885
Financieel

’Crash Nasdaq in 2000 gaat zich niet herhalen’

Hoewel beleggers wat nerveus worden doordat de Nasdaq een nieuwe all time high van boven de 5000 punten binnen bereik heeft, is de vrees dat de technologiebeurs net als in 2000 na het knappen van de internetzeepbel omlaag gaat kelderen niet terecht. Dat stelt Lukas Daalder, beleggingsstrateeg bij Robeco.

De Nasdaq stond in maart 2000 op een hoogste punt van 5132. En verloor daarna in twee jaar tijd bijna 80% van zijn waarde vanwege de gevolgen van de internetcrisis.

Volgens Daalder staan de onderliggende economische factoren in de VS er een stuk beter voor met onder meer een flink aantrekkende arbeidsmarkt en laten Amerikaanse bedrijven een gezonde winstgroei zien.

Ook wijst hij er op dat de samenstelling van de Nasdaq meer verschoven is naar stabielere bedrijven en zijn de waarderingen niet overdreven hoog.

Daarnaast benadrukt Daalder dat er op de aandelenmarkten momenteel geen overdreven euforie onder beleggers heerst en aandelen van nieuwe beursgenoteerde bedrijven niet roekeloos worden ingeslagen. 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo