Nieuws/Financieel
845635
Financieel

’Benut grote bewegingen in aandelen- en obligatiemarkten’

Directeur Erik Beekes bij Van Lieshout & Partners meent dat beleggers het de komende jaren niet van veilige staatsobligaties moeten hebben, gezien de extreem lage rente. Aandelen zijn volgens hem een beter alternatief.

Belegt sinds: 1991, gestart met de aandelenemissie van DAF. Sindsdien heb ik leren beleggen en successen behaald, met af en toe ook een teleurstelling. Ik heb duidelijk geleerd van echte beleggingsprincipes, zoals het toepassen van spreiding en actief inspelen op de markt.

Strategie: Benut de grote bewegingen in de aandelen- en obligatiemarkten door hierop de portefeuille actief te beheren. Obligaties geven nauwelijks rendement in de komende jaren, wanneer je voor kwaliteit kiest. Bij de aandelen is juist een degelijk dividendrendement een goede vergoeding voor het risico dat wordt gelopen. Door het verkoopniveau van tevoren vast te leggen, ontstaat een stabiele inkomstenstroom.

Focus: Een portefeuille met 25 individuele aandelen, aangevuld met beleggingsfondsen of trackers geeft voldoende spreiding.