Nieuws/Financieel
847257
Financieel

Prijsdalingen in eurozone zwakken af

Het leven in de eurolanden werd vorige maand opnieuw goedkoper, maar de prijzen daalden minder hard dan in januari. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat maandag op basis van een eerste schatting.

De inflatie in de eurolanden, de maatstaf voor de ontwikkeling van prijzen, kwam in februari uit op min 0,3 procent. Dat betekent dat goederen en diensten gemiddeld 0,3 procent goedkoper waren dan een jaar eerder. In januari zakte de inflatie nog naar min 0,6 procent.

De prijsdalingen hangen grotendeels samen met de enorme daling van de olieprijs in de tweede helft van 2014. De energieprijzen lagen daardoor bijna 8 procent lager dan in februari vorig jaar. Voedings- en genotsmiddelen werden 0,5 procent duurder.

Nederland

Eurostat meldt bij de eerste raming geen cijfers van afzonderlijke landen. Vrijdag maakte het Duitse statistiekbureau al bekend dat de inflatie in Duitsland in februari min 0,1 procent bedroeg. In Spanje zakten de prijzen met 1,2 procent, terwijl de inflatie in Italië aantrok tot 0,1 procent.

Het CBS meldt donderdag de eerste schatting van de prijsontwikkelingen in Nederland in februari.