Nieuws/Financieel
847264
Financieel

'Zonnig beursklimaat gaat afkoelen'

Na de sterke prestatie in de afgelopen maand houden beursexperts er overwegend rekening mee dat de opmars van de AEX in maart een tijdelijke halt zal worden toegeroepen.  Bij de hoofdfondsen zien de proffesionals vooral brood in ArcelorMittal, terwijl OCI  naar verwachting van de experts onder druk zal komen.

Dat komt naar voren uit een enquête van Corné van Zeijl, fondsbeheerder bij Actiam.

De AEX steeg tegen de verwachting van de professionals in vorige maand maar liefst 7,4% geholpen door de opluchting over de verleninging van de noodsteun voor Griekenland. 

Voor maart is er opnieuw sprake van terughoudendheid. Van de beursexperts gaat 40% er van uit dat de hoofdgraadmeter deze maand een stap terug gaat doen.  Bijna een kwart meent dat de Amsterdamse beurs per saldo een pas op de plaats maakt.  Ruim eenderde voorziet dat de opmars van de koersen een vervolg krijgt.

Bij de individuele aandelen is ArcelorMittal deze maand favoriet onder de experts. Fugro komt op plaats twee mede vanwege de hoop dat baggeraar Boskalis haast gaat maken om de bodemonderzoeker over te nemen. 

Onder de floppers is OCI in maart het minst gewild bij de beursprofessionals onder meer vanwede de vrees dat aandeelhouders aandelen gaan verkopen bij de naderende splitsing van het concern.