Nieuws/Financieel
847267
Financieel

Imtech genoemd in Duits corruptieschandaal

Technische dienstverlener Imtech wordt opnieuw gelinkt aan een corruptieschandaal in Duitsland. Volgens de krant Bild is het bedrijf betrokken bij een omkopingszaak uit 2012 rond de bouw van de nieuwe luchthaven in Berlijn.

Volgens Bild hebben managers van Imtech Duitsland een leidinggevende van de luchthaven omgekocht in ruil voor opdrachten. Daarmee zouden miljoenen euro's gemoeid zijn, zo zou blijken uit onderzoek van de krant.

Imtech is verantwoordelijk voor een deel van de technische installaties op de nieuwe luchthaven.

Ontslagen

In een reactie zei Imtech dat de beschuldigingen over de periode van voor 2013 gaan, toen het voormalige management van Imtech Duitsland nog in dienst was. ,,Die zijn inmiddels om redenen die bekend zijn ontslagen", aldus een woordvoerder.

Uit eigen onderzoek van Imtech blijkt vooralsnog niet dat er rond de bouw van de luchthaven dergelijke zaken speelden. Imtech zei de zaak verder te gaan onderzoeken en beloofde volledig mee te werken met de autoriteiten.

Nadat het nieuws bekend werd, dook de beurskoers van Imtech naar beneden. Het aandeel sloot uiteindelijk 2,3 procent in de min, nadat het eerder op de dag nog in de plus stond.