Nieuws/Financieel
849562492
Financieel

Hartenkreet VNO en MKB: voorkom tweede lockdown

Amsterdam - Ondernemers, hun werknemers en hun klanten moeten alles doen om een tweede lockdown te voorkomen. Winkeliers, kappers, horecabazen en andere bedrijfseigenaren moeten zich weer strikt aan de coronaregels houden.

Die oproep doen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan alle leden en branches. „Omdat we merken dat de aandacht is verslapt, roepen we iedereen op hier opnieuw en zichtbaar aandacht aan te geven en de protocollen strikt na te leven”, schrijft VNO-voorzitter Ingrid Thijssen. „Ik doe een oproep aan mijn eigen achterban: doe zoveel mogelijk zelf om te voorkomen dat we weer in een lockdown terechtkomen”, zegt MKB-voorman Jacco Vonhof.

Het bedrijfsleven is bang dat het kabinet de economie weer op slot zet nu een tweede coronagolf is opgelaaid. Premier Rutte maakte vrijdag bekend dat aanvullende maatregelen voor acht risicoregio’s zondag om 18 uur ingaan. Het kabinet heeft aan het Outbreak Management Team advies gevraagd voor extra maatregelen. Dat advies komt maandag. VNO en MKB beginnen zaterdag een campagne ’om de gedragsregels in acht te nemen en elkaar daar op aan te spreken’.

Het werk van minister De Jonge is ongelooflijk belangrijk voor onze economie. Die link wordt in Den Haag onvoldoende gelegd. Martin Visser vertelt erover in een nieuwe podcast Kwestie van Centen: