Nieuws/Financieel
850229476
Financieel

Harley-Davidson hard vooruit op verdeelde beurzen VS

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten. Motorfietsenfabrikant Harley-Davidson en chipmaker Xilinx waren de grote winnaars in New York. Softwaregigant Microsoft steeg in aanloop naar de publicatie van kwartaalcijfers.

De Dow Jones-index eindigde 0,8% lager. De breed samengestelde S&P 500-index zakte 0,3%. Technologiebeurs Nasdaq steeg juist 0,6%.

De gesprekken over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie tussen de Republikeinen en Democraten in het Congres gingen vandaag verder. Er leek echter weinig vooruitgang te worden geboekt.

Chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) baarde wel opzien door zijn branchegenoot Xilinx over te nemen voor $35 miljard. De deal geeft AMD meer armslag om de concurrentie met Intel aan te gaan op het gebied van chips voor datacenters. Het aandeel Xilinx steeg 8,6%, terwijl de beurskoers van AMD 4,1% achteruit ging.

Diverse bedrijven kwamen vandaag met kwartaalresultaten. De cijfers van motorfietsenbouwer Harley-Davidson (+22,1%) vielen goed. Het bedrijf verkocht 8% minder motoren in het afgelopen kwartaal, maar de winst steeg wel van $87 miljoen naar $120 miljoen. Nabeurs kwam softwaregigant Microsoft (+1,5%) met resultaten naar buiten.

Verzekeraar American International Group (AIG) liet 0,3% liggen. AIG heeft aangekondigd zichzelf op te gaan splitsen, waarbij de activiteiten op het gebied van levensverzekeringen en pensioenen apart worden gezet. Daarnaast werd een nieuwe topman benoemd bij het financiële concern.

Restaurant Brands International, het moederbedrijf van Burger King, opende de boeken en werd 3,6% lager gezet. De restaurants van Burger King hadden een flink lagere omzet dan een jaar eerder, maar zagen wel herstel ten opzichte van het tweede kwartaal. Machinebouwer Caterpillar voelt de crisis nog altijd in de resultaten nu bedrijven minder investeren en ging 3,3% omlaag.

Geef je kennis en vermogen een boost en meld je aan voor de gratis online Beleggersfair van aanstaande vrijdag.