Nieuws/Financieel
851516
Financieel

Mindere zomer zit Sligro dwars

VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf en uitbater van supermarkten Sligro heeft het derde kwartaal van het jaar meer omzet geboekt in vergelijking met een jaar eerder. De groei was evenwel minder sterk dan in de eerste helft van het jaar. Volgens Sligro speelde vooral de minder goede zomer het bedrijf parten.

Sligro zag zijn omzet uitkomen op 731 miljoen euro, tegenover 712 miljoen euro in de periode een jaar eerder. Bij Foodservice steeg de omzet met 4,2 procent tot 530 miljoen euro, geholpen door overnames.

Bij Foodretail daalde de omzet met 1,6 procent. Dit kwam onder meer doordat twee EMTÉ-winkels overgingen naar een andere formule. De vergelijkbare omzet van de supermarkten daalde met 0,4 procent. Het bedrijf kijkt nog altijd naar de verschillende opties voor zijn supermarkten

Voor het hele jaar verwacht Sligro een winst die op gelijk niveau zal zijn met een jaar eerder. Het bedrijf maakt onder meer kosten voor de uitrol in België en kampt naar eigen zeggen met een hogere belastingdruk. In 2016 zette Sligro een winst van 73 miljoen euro in de boeken.