Nieuws/Financieel
853827681
Financieel

Vakbond CNV wil coronasteun tot einde van het jaar

De vakbond CNV roept het kabinet op om de steun aan bedrijven vanwege het coronavirus te verlengen tot het einde van het jaar. CNV is bang dat er anders veel ontslagen zullen vallen in sectoren die volgens de bond op omvallen staan.

"Iedere vorm van eerdere afbouw leidt tot massale ontslagen", aldus voorzitter van CNV Piet Fortuin. "We overzien de mokerslag nog niet die deze huidige lockdown teweegbrengt aan de economie. We roepen het kabinet op om tot aan de laatste vaccinatie de reddingsboei naar werkend Nederland uit te gooien."

Fortuin zegt dat de steun pas moet worden afgebouwd als de laatste vaccinatie is toegediend. Volgens hem gaat de lockdown nog tot na 8 februari duren, dat is de huidige einddatum. Veel bedrijven moeten volgens het CNV daarom reorganiseren.

Perspectief

"Wij steunen alle maatregelen die leiden tot het terugbrengen van het coronavirus. Maar de economische schade is nu hoger dan bij de vorige lockdowns. Het steunpakket moet daarom perspectief bieden tot zeker eind september", aldus de voorzitter.

Het kabinet maakt donderdag de verruiming van het economische steunpakket bekend.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd