Nieuws/Financieel
857217850
Financieel

Opschorting Entity List verloopt op 19 augustus

Huawei nog niet in de ban

Amsterdam - Alle harde woorden van de afgelopen maanden uit de Verenigde Staten ten spijt, lijkt er over vijf dagen niets te veranderen voor de smartphones van de Chinese technologiegigant Huawei.

Via een persbericht laat Huawei weten, dat ook na 19 augustus reeds gekochte en nog te kopen telefoons op Android blijven draaien.

Over vijf dagen loopt de 90-dagen opschorting van de Amerikaanse Entity List waar Huawei op staat af. Bedrijven als Google en Microsoft mogen geen diensten meer leveren aan bedrijven die op de Entity List staan.

Echter, alle smartphones, tablets en pc's die zijn verkocht en nog worden verkocht, blijven beveiligingspatches, Android-updates en Microsoft-ondersteuning ontvangen.

„Alle apparaten blijven gedekt door onze fabrieksgarantie en krijgen volledige service ondersteuning”, meldt Huawei. De meest populaire apparaten krijgen binnenkort een update naar Android Q.

Het Chinese bedrijf heeft op 9 augustus tijdens een wereldwijde conferentie voor ontwikkelaars zijn eigen besturingssysteem HarmonyOS gepresenteerd.