Nieuws/Financieel
857445188
Financieel

Zwaarste beursdag van het jaar kost miljardairs fortuin

Beleggers hadden het maandag zwaar.

Beleggers hadden het maandag zwaar.

Amsterdam - De slechtste beursdag van het jaar heeft de allerrijksten flink wat geld uit de zakken geklopt. Amazon-oprichter en rijkste man op aarde Jeff Bezos raakte bijna $3,5 miljard kwijt, heeft persbureau Bloomberg becijferd.

Beleggers hadden het maandag zwaar.

Beleggers hadden het maandag zwaar.

Uit angst voor een nog verder uit de hand lopende handelsoorlog doken de beurzen maandag wereldwijd in het rood. Wall Street beleefde de slechtste beursdag van het jaar, en ook het aandeel Amazon, waarvan Bezos er nog flink wat bezit, kachelde 3,2% achteruit. Niet dat de rijkste wereldburger nu op een houtje moet bijten: hij heeft nog altijd zo’n $110 miljard over.

Ook de Franse luxe-ondernemer Bernard Arnault, de man achter het Louis Vuitton-concern, zal liever niet meer aan maandag worden herinnerd. Arnault raakte $3,2 miljard kwijt, en deed het daarmee nog slechter dan Facebooks Mark Zuckerberg ($2,8 miljard verlies), Bill Gates ($2 miljard) en de Indiase zakenman Mukesh Ambani, die $2,4 miljard van zijn vermogen zag verdampen.

Inmiddels lijken de beurzen iets aan de beterende hand. De Nederlandse AEX-index zakt in de ochtendhandel niet verder terug.